Nieuws
1281140
Nieuws

Miscommunicatie kost 60-plussers deel van pensioen

Regeling oudere werknemers ontmanteld

Amsterdam - Een financieel aantrekkelijke regeling van de gemeente Den Haag voor oudere werknemers, die in heel Nederland navolging krijgt, blijkt een jaar na invoering toch niet door de beugel te kunnen. Na ingrijpen van de Belastingdienst is de constructie voor een groot deel ontmanteld.

Door miscommunicatie tussen de gemeente, pensioenfonds ABP en de Belastingdienst hebben tientallen 60-plussers in dienst van de hofstad een jaar lang meer pensioen opgebouwd dan is toegestaan. Ze moeten mogelijk duizenden euro’s, die ze veelal al uitgegeven hebben, terugstorten in de kas van het ABP.

Het alternatief is dat de gemeente een deel van de al afgedragen pensioenpremie terugkrijgt. De gedupeerde ambtenaren lopen dan na hun pensioen enkele tientallen euro’s per maand mis.

De Telegraaf heeft een e-mail in handen van de gemeente Den Haag aan de deelnemers van het zogeheten ’generatiepact’. Deze 60-plussers, zo’n 350 in totaal, werken drie dagen per week voor 80 procent van hun salaris, terwijl hun pensioen gewoon voor 100 procent wordt opgebouwd.

Lees verder: Belastingdienst ligt dwars