Nieuws
1281381
Nieuws

Ondanks uitglijder in finale:

Annemarie winnaar Heel Holland Bakt

Favoriet voor de winst Annemarie is zondagavond gekroond tot de winnaar van Heel Holland Bakt. Zij versloeg Francis en Guido, ondanks een uitglijder...

De Haagse wist in acht afleveringen drie keer de titel meesterbakker in de wacht te slepen, en nu ook de hoofdprijs: zij mag zich de nieuwe ’beste thuisbakker van Nederland’ noemen. „Superspannend”, zei ze aan het begin van de finale. „Ik wil altijd alles winnen.”

Op het menu stond allereerst, zoals iedere week, de signatuuropdracht: een zogeheten dôme. De baksels van Francis vielen bij de juryleden goed in de smaak. Annemarie gaf aan te weinig tijd te hebben gehad. Janny oordeelde dat als ze blind had moeten jureren, ze op het oog niet zou hebben gedacht dat deze slordige gebakjes uit de oven van Annemarie kwamen. De hobbybakster had na deze uitglijder niet gedacht dat ze nog zou winnen, vertelde zij na de ontknoping.

De technische opdracht was een taart met aardbeien. Daarin kwamen alle technieken van de afgelopen weken terug. Annemarie kwam daarbij uit de bus als favoriet, Guido werd tweede: „Ik voel me als de Joop Zoetemelk van de technische opdrachten.” Francis kwam op een derde plaats uit. „Iedereen kan nog winnen”, stelden Janny en Robèrt. „Het is spannender dan de eerdere seizoenen. Degene die wint heeft nét iets meer dan de rest.”

Een zandkasteel werd het finale baksel. Robèrt vond Guido wat overdadig, maar was content met wat hij proefde. Annemaries creatie zag er volgens de jury prachtig uit, en was verrukkelijk. Ook Francis’ bouwwerk oogstte veel lof.

Annemarie, die met haar gezin met vier dochters in Den Haag woont en werkzaam is bij het Leger des Heils, liet eerder Emma, Manuela, Alper, Marcel, Patricia, Hidde en Dagmar achter zich. Ook zij waren van de partij bij de bekendmaking van de winnaar, net als oud-deelnemers van eerdere reeksen.

Een hoofdrol was dit vierde seizoen van de bakshow van Omroep MAX ook weggelegd voor presentator André van Duin. Hij nam het stokje over van Martine Bijl, die werd getroffen door een hersenbloeding. De ’tussenpaus’, zoals de komiek zichzelf bestempelde, heeft aangegeven ervoor open te staan nog een reeks te presenteren, mocht Martine zich nog niet goed genoeg voelen.

Nieuwe kandidaten kunnen zich al aanmelden, de opnames vinden waarschijnlijk rond volgend jaar zomer plaats.

Volg ons ook op Twitter