Nieuws/Buitenland
1281445
Buitenland

Verwarde man opgepakt, bewoners kunnen terug

Wijk Londen in ban ’benzinebom’

LONDEN - Zo’n tachtig bewoners van de Londense wijk Northolt konden het hele weekend hun huis niet in. Vrijdagochtend werd hun vertrouwde buurtje van de buitenwereld afgegrendeld omdat een verwarde man zich in een woning verschanste. Pas op zondagavond konden de bewoners terug naar huis huis.

Volgens de politie beschikte de man mogelijk over een flinke hoeveelheid benzine die hij in brand dreigde te steken. Zondagavond werd hij na een urenlange omsingeling overmeesterd en kon de rust terugkeren in de wijk. De man raakte niet gewond bij de inval. De politie onderzoekt of er nog gevaarlijke stoffen in de woning liggen.

In een straal van 200 meter rond de woning in Wood End Lane werden alle huizen ontruimd. Er was volgens de politie geen sprake van terroristische dreiging.

De politie dankt omwonenden voor hun geduld. „Voor veel mensen is dit echter frustrerend omdat het lang duurt, dat begrijpen we”, aldus een zegsman van de politie. Het is niet duidelijk wanneer de bewoners terug mogen in hun huis.