Nieuws/Binnenland
1281548
Binnenland

Massale vechtpartij bij amateurvoetbalwedstrijd

Groesbeek - Een bekerwedstrijd tussen twee amateurvoetbalclubs is zaterdag uitgelopen in een massale vechtpartij. Hier zijn meerdere gewonden bij gevallen. Twee spelers zijn naar het ziekenhuis vervoerd, met vermoedelijk een gebroken oogkas en een gebroken neus.

Het zou gaan om het tweede zaterdagelftal van de Groesbeekse voetbalvereniging Germania en om de Nijmeegse club SCH 5. Dat meldt De Gelderlander.

Volgens een woordvoerder van Germania werd een van hun spelers tegen het hoofd geschopt toen hij ten val kwam. Spelers van beide teams bemoeiden zich met het incident en er vielen enkele rake klappen. Het geheel escaleerde nog verder toen enkele spelers van SCH zagen dat een supporter van Germania dit alles aan het filmen was.

De vechtpartij zette zich voort in de kantine van Germania. Er werd met bierglazen gegooid en met barkrukken geslagen. De kantinebeheerder probeerde zijn personeel nog te beschermen, maar ving daardoor ook een paar rake klappen. Toen de politie arriveerde waren de spelers van SCH vertrokken richting Nijmegen. Een getuige zegt dat een van hen hevig aan het bloeden was bij zijn pols.

Hevig geschrokken

SCH-voorzitter Wim Oteman zegt tegen De Gelderlander dat hij het erg vindt dat zijn club betrokken is bij een geweldsincident. ,,Zo’n escalatie is slecht voor de naam van de club. Ik ben hier helemaal niet blij mee.” SCH 5 is volgens Oteman een veteranenelftal met voetballers van boven de veertig. Of er spelers gewond zijn geraakt kon hij nog niet zeggen.

De spelers van Germania zijn hevig geschrokken en zeggen niet meer tegen SCH te zullen spelen.

De politie doet onderzoek. De kantine zat onder het bloed maar is inmiddels schoongemaakt en opgeruimd. Het is nog onduidelijk of er aanhoudingen zijn verricht.