1281619
Buitenland

Londense luchthaven ontruimd om gasspray

De Londense luchthaven London City Airport is vrijdagavond een aantal uur gesloten geweest na een 'chemisch incident'. Tientallen mensen werden onwel, waarna het vliegveld werd geëvacueerd.

Hulpdiensten behandelde 27 mensen, twee mensen moesten naar het ziekenhuis voor controle. Ongeveer 500 mensen moesten de luchthaven verlaten. Dat meldt Sky. Reizigers liepen door de evacuatie lange vertragingen op.

Brandweerlieden en politie die de zaak onderzochten, droegen beschermende uitrusting. "Bij het doorzoeken van de luchthaven zijn gasverstuivers gevonden”, zo meldt de politie.

Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. "Dit wordt niet behandeld als een terroristisch gerelateerd incident. De spray kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van door een spuitbus van een passagier."

"Iedereen moest heel erg hoesten en had moeite met ademen”, vertelt getuige Tanya Ramsay tegenover Sky News. "Mensen konden hun handen niet voor hun mond krijgen. Ik hoorde een paar mannen praten over prikkende en tranende ogen.”

Bokser David Haye, die op weg was naar Edinburgh schreef op Twitter dat hij niet verder kon reizen “#CityAirport werd geëvacueerd toen iedereen en ongecontroleerd begon te hoesten.”

Passagiers werden buiten het terminal gebouw geleid. Binnenkomende vluchten vanuit Frankfurt, Amsterdam, Belfast en Parijs moesten uitwijken naar andere luchthavens.