Nieuws/Binnenland
1281630
Binnenland

Uitlevering opdrachtgever moordaanslag

Naoufal F.

Naoufal F.

AMSTERDAM/DUBLIN - Nederland heeft gevraagd om uitlevering van de 36-jarige Amsterdammer Naoufal F. voor de aanslag op Peter ’Pjotr’ R. De gevreesde F. wordt gezien als opdrachtgever voor de mislukte liquidatie in november.

Naoufal F.

Naoufal F.

Dat meldt Het Parool. De Ierse autoriteiten zouden het verzoek om uitlevering bevestigd hebben.

Het verzoek is niet verrassend. Uit een recente rechtszitting rond de verdachten van de uitvoerders kwam al naar voren dat ’Noffel’ mogelijk de opdrachtgever was. Hij zou kort na de mislukte moord via een beveiligde telefoon in contact hebben gestaan met verdachte Atif M.

Naoufal F. wordt al langer genoemd als opdrachtgever voor deze en andere liquidaties. Hij was ook enige tijd verdachte van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 en wordt in het criminele circuit in verband gebracht met de lugubere onthoofding van Nabil Amzieb begin dit jaar.

F. wordt gezien als ’enforcer’ of geweldsspecialist van een factie in de Mocro-oorlog. Hij behoorde tot de groep rond de geliquideerde Gwenette Martha. Hij zit nu vast in Dublin waar hij in april werd aangehouden in een huis van een beruchte Ierse clan.