Nieuws/Buitenland
1281875430
Buitenland

Toestand Wuhan ’ernstig’, medische benodigdheden schaars

PEKING - In de Chinese stad Wuhan is de toestand vanwege het coronavirus „ernstig”, heeft een official van de provincie Hubei, waar de stad Wuhan in ligt, zaterdag gezegd. Door de uitbraak van het virus is er volgens de ambtenaar schaarste aan medische benodigdheden.

Het dodental van de uitbraak is gestegen tot 41 en meer dan 1300 mensen zijn wereldwijd besmet, maar de meeste gevallen zijn geconstateerd in Wuhan.

Hubei zegt ook meer medische benodigdheden, zoals maskers en beschermende pakken nodig te hebben.

In de stad geldt vanaf zondag 26 januari een verkeersverbod in het centrum. Alleen het echt noodzakelijke verkeer mag er nog rijden.

China stuurt 1230 artsen en verpleegkundigen naar Wuhan

De Chinese Gezondheidscommissie heeft 1230 man medisch personeel naar Wuhan gestuurd. De helft van het medisch personeel is al begonnen. Het ministerie van Industrie heeft ook 14.000 beschermende pakken geleverd.

Ziekenhuizen worden overspoeld door nieuwe patiënten. Beschermende pakken en testen voor het nieuwe coronavirus worden schaars. Eerder was al gemeld dat het leger 450 artsen en verpleegkundigen naar Wuhan had gestuurd.

Als reactie op de uitbraak van het virus zijn op veel plaatsen in China grote evenementen geannuleerd en zijn pretparken gesloten om grote mensenmassa’s te voorkomen. De Super Cup van de Chinese voetbalbond (CFA), die op 5 februari in de Oost-Chinese stad Suzhou zou worden gehouden, is uitgesteld.