Nieuws/Buitenland
1282084104
Buitenland

In VS gezochte drugsbaas in Honduras aangehouden, haar zoon gedood

Herlinda Bobadilla wordt gearresteerd.

Herlinda Bobadilla wordt gearresteerd.

TEGUCIGALPA - In Honduras is de in de Verenigde Staten gezochte drugsbaas Herlinda Bobadilla gearresteerd. Haar zoon, volgens media gaat het om Tito Montes, werd bij de aanhouding door twee speciale eenheden in een bos in de gemeente Limón aan de Caribische kust gedood. Drie andere Hondurezen zijn ook aangehouden. Een tweede zoon van de 61-jarige Bobadilla, Juan Montes, zou nog op vrije voeten zijn.

Herlinda Bobadilla wordt gearresteerd.

Herlinda Bobadilla wordt gearresteerd.

De Amerikaanse regering loofde eerder voor elk van de drie familieleden een beloning van vijf miljoen dollar (4,8 miljoen euro) uit, voor informatie die tot hun arrestatie zou leiden. Het trio leidde de Montes Bobadilla-bende, die zich volgens de VS bezighoudt met cocaïnesmokkel van Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten, geweld en corruptie. Een derde zoon werd in 2017 uitgeleverd aan de Verenigde Staten en veroordeeld tot 37 jaar gevangenisstraf.

Sinds de linkse president Xiomara Castro in januari aantrad, zijn haar voorganger Juan Orlando Hernández en de voormalige Hondurese politiechef Juan Bonilla, ook bekend als 'El Tigre' (de tijger), uitgeleverd aan de Verenigde Staten wegens betrokkenheid bij drugshandel.