Nieuws/Buitenland
1282363
Buitenland

Man acht maanden dood in huis

GENT - Een akelige ontdekking in een flatgebouw in Gent. De politie heeft daar het lichaam aangetroffen van de bejaarde man Urbain De Vreeze (81). Autopsie wees uit dat de man zes tot acht maanden geleden is overleden.

De familie Urbain had niets in de gaten. In het huis trof de politie etenswaren aan met een houdbaarheidsdatum tot februari 2016.

Indringende geur

De man is een natuurlijke dood gestorven. De deur van zijn huis zat op slot. Het appartement op de derde verdieping is verzegeld. De forensische dienst van de politie moest vergaande maatregelen nemen om iets te doen aan de indringende geur. De ramen staan wagenwijd open. De kieren van de voordeur zijn rondom afgeplakt met dikke tape.

„Behalve zijn uitpuilende brievenbus waren er geen aanwijzingen dat er iets mis was”, zegt de beheerder van de residentie tegen het Nieuwsblad. „Die man stond bekend als een eenzaat, was altijd zeer stil en veroorzaakte nooit problemen. Bovendien zorgde een automatische overschrijving ervoor dat zijn huur ook na zijn overlijden mooi op tijd betaald werd.”

Een bovenbuurvrouw van de man kwam het lugubere feit op het spoor. Ze wilde een nieuwe verwarmingsketel installeren, en om buizen te leggen, had ze toestemming van de man nodig. Toen ze maar geen contact kon krijgen, schakelde ze de politie in.

De man heeft twee zonen, met wie hij volgens de Belgische krant al jaren een ’vertroebelde’ relatie had.