Nieuws/Binnenland
1282480
Binnenland

Nederlandse student spoorloos in Seoul

Jasper Buwalda

Jasper Buwalda

GRONINGEN - De Groningse student Jasper Buwalda (20) is onvindbaar nadat hij als uitwisselingsstudent naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zou gaan. Op internet zijn bekenden een zoekactie begonnen om hem te vinden. Dat melden lokale Groningse media.

Jasper Buwalda

Jasper Buwalda

Buwalda zou gaan studeren aan de Seoul National University, maar het is niet duidelijk of de student daar ooit is aangekomen. Hij zou eind augustus naar Zuid-Korea zijn gegaan, maar omdat zijn mobiele telefoon kapot is gegaan, krijgen bekenden geen duidelijke tekenen van leven. Het laatste contact met zijn ouders dateert van 4 oktober jongstleden. Op 15 oktober is hij jarig geweest, maar tot op heden heeft niemand in Nederland nog iets van de jongen vernomen.

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bevestigt tegen RTV Noord dat de jongen vermist is. „We zijn op de hoogte en hebben contact gehad met zijn ouders en verschillende instanties. We proberen uit te zoeken waar hij is en hopen dat hij snel gevonden wordt”, zegt Gernand Deekens van de RUG.

Via Reddit hebben bekenden een zoekactie opgezet in de hoop snel iets van Buwalda te horen. De student reageert niet op Facebook, maar hij zou zijn Spotify wél updaten. Bekenden weten echter niet of hij dat zelf doet. Volgens zijn vrienden is hij erg actief op sociale media, dus dat Buwalda nergens op reageert, vinden zij erg verdacht.