Nieuws/Binnenland
1282485625
Binnenland

Zeer grote brand in Gelderse Tantratempel

VARIK - Een bijgebouw van een woning met rieten dak aan de Waalbandijk in Varik (Gelderland) is zondagmiddag afgebrand, meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In het bijgebouw is een Tantratempel gevestigd. De brandweer schaalde snel op naar zeer grote brand en heeft kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het woonhuis. Een persoon is ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat diegene rook had ingeademd.

De brand is ontstaan door „een auto die is gaan branden en die in of bij het bijgebouw stond”, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Snel na de melding werd opgeschaald naar zeer grote brand. Omdat de plekken waar bluswater gehaald kan worden ver weg waren, werden extra tankwagens opgeroepen.

Een specialistisch team van de veiligheidsregio Utrecht heeft voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het rieten dak van de woning. Om te controleren of er geen brandhaarden meer onder het dak zitten, heeft dat team wat van het rieten dak van het huis weggehaald, vertelt de woordvoerder. „Verder is de schade aan de woning, op wat rook- en roetschade na, beperkt gebleven.”

De laatste controles, nablussen en afronding zal volgens de woordvoerder nog een aantal uren duren.