Nieuws/Binnenland
1282505
Binnenland

Schade door noodweer Noord-Holland

ZAANDAM - Een vermoedelijk windhoos heeft in delen van Noord-Holland dinsdagmiddag voor behoorlijk wat schade gezorgd.

Onder andere de dorpen Winkel en Nieuwe Niedorp zijn getroffen. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn er geen meldingen over gewonden. Onder meer auto's huizen en kassen raakten beschadigd.

 

De Twiskemolen in recreatiegebied 't Twiske raakte ook zwaar beschadigd. De wieken zijn door de wind van de molen geblazen.

 

Vermoedelijke #windhoos #Winkel treft dakpannen, garages, bomen en auto's. Er zijn geen meldingen van persoonlijk letsel bekend.— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) October 18, 2016

Ook in Zaandam is er schade door de harde wind. Daar waaiden onder meer dakpannen van daken. Op veel plekken zijn bomen omgewaaid.

Dinsdagmiddag trekken forse buien over ons land. Daarbij is ook sprake van harde rukwinden en onweer. De buienlijn trekt van oost naar west.

Na dat buienfront wordt het enige tijd droog en neemt de wind af. Later op de avond trekken vanuit het noordwesten echter opnieuw buien het land in, meldt Weerplaza. Vannacht is het wisselvallig met buien. Morgen trekken de buien naar het zuiden. In het noorden wordt het beter weer, maar in het zuiden kan het flink gaan plenzen.