Nieuws/Buitenland
1282568
Buitenland

Tortelduifjes uit de hel

Meisje (15) schuldig aan gruwelmoorden

AMSTERDAM - Een 15-jarig Brits meisje is maandag schuldig bevonden aan de moord op een moeder en dochter. De slachtoffers sliepen toen de tiener samen met haar vriendje toesloeg. Moeder en dochter werden op brute wijze om het leven gebracht.

De slachtoffers, de 49-jarige Elizabeth Edwards en haar 13-jarige dochter Katie, werden in april dit jaar aangetroffen in hun woning in de plaats Spalding, in het Engelse graafschap Lincolnshire.

Het 15-jarige vriendje van het meisje bekende de moorden vorige week. Het stel, dat veertien was toen de moorden werden gepleegd, is één van de jongste koppels ooit dat terecht moet staan voor moord.

Details over de moorden zijn gruwelijk. Edwards werd in haar slaapkamer beslopen door de jongen, waarop hij een mes in haar hals stak. Vervolgens wurgde hij de vrouw. Het meisje werd daarna omgebracht. Ook zij werd door de jongen verrast in haar slaapkamer en daarna doodgestoken. Het meisje nam niet fysiek deel aan de moorden, maar zou hebben gefungeerd als chauffeur.

Na hun moordpartij namen de tortelduifjes een bad, dronken ze alcohol en hadden ze seks. Daarna installeerden ze zich op de bank om een Twilight-film te kijken. Het meisje heeft tijdens verhoren gezegd dat ze weleens wilde weten hoe het voelde om iemand te vermoorden.

Uitspraak volgt op 10 november.