Nieuws/Binnenland
1282597
Binnenland

16 maanden cel voor 'Westlandse bandenprikker'

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft de twintigjarige Quintin S., - de 'Westlandse bandenprikker' - dinsdag veroordeeld tot zestien maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk. Ook mag hij twee jaar niet in het Westland komen en moet hij zich laten behandelen.

De 'Westlandse bandenprikker' hield het Westland tussen september vorig jaar en mei dit jaar in de greep en zorgde voor maatschappelijke onrust. De totale schade loopt in de tienduizenden euro's. Van in totaal bijna driehonderd auto's werden een of meerdere banden lekgestoken. De rechter achtte bewezen dat S. voor een deel daarvan verantwoordelijk is, maar niet voor allemaal.

Op sommige auto's werden boodschappen achtergelaten, ondertekend door Slash. Na zijn arrestatie, begin mei, probeerde S. een vriend aan te zetten om uit naam van Slash opnieuw banden lek te prikken. S. was toen op voorwaarden vrijgelaten, maar direct daarna is hij weer vastgezet. De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij de verdenking van zichzelf probeerde af te leiden en geen enkele rekening hield met de gevoelens van zijn vriend.

Niet bij de uitspraak

S. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Hij zit nu ruim vier maanden vast en besloot niet bij de uitspraak aanwezig te zijn. Tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden, beriep hij zich vooral op zijn zwijgrecht.