Nieuws/Binnenland
1282607
Binnenland

Ontvoerde Insiya (2) waarschijnlijk in Duitsland

UPDATE 13.22 uur - De 2-jarige Insiya Hemani, die op 29 september op gewelddadige wijze werd ontvoerd vanaf de Anfieldroad in Amsterdam, verblijft vermoedelijk in Duitsland. Ondanks twee aanhoudingen is het kind al wekenlang vermist.

Dat meldt de politie, die mensen vraagt uit te kijken naar het meisje die eind september werd ontvoerd door drie mannen. Zij is vermoedelijk bij haar vader, de 37-jarige uit India afkomstige Shehzad Hemani.

De recherche sluit niet uit dat de peuter op korte termijn verplaatst zal worden. Of haar vader, die kort na de ontvoering werd gezocht wegens betrokkenheid, bij haar is, is niet bekend.

Twee mannen van 47 en 52 jaar zijn eerder aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering. Eén van de mannen kon direct worden aangehouden, nadat hij door buurtbewoners werd overmeesterd. Hij raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis, waar hij is aangehouden.

Een tweede verdachte is een dag later opgepakt toen hij zich met zijn advocaat meldde op het politiebureau in Amsterdam. Beide mannen zitten nog vast. Toch leidde dit niet tot het terugvinden van het peutertje.