Nieuws/Buitenland
1282614
Buitenland

Fransen staan op achterste poten na kus op buste

Vrijpostige Fransoos vrijuit

PARIJS - De Franse journalist die afgelopen vrijdag live op televisie in het decolleté van een wulpse danseres dook, komt daar zonder represailles vanaf. De rondborstige dame heeft besloten geen klacht tegen de loslippige Fransman in te dienen.

Jean-Michel Maire (51) kreeg tijdens de aflevering van de Franse show Touche pas à mon poste de opdracht de 21-jarige nachtclubdanseres Soraya Riffy te bevrijden uit een bad. Mogelijk verward door haar beroep, vond Maire - nadat hij in zijn opdracht slaagde - dat hij wel een kus had verdiend. Riffy was daar niet van gediend en draaide haar hoofd weg. Daarop stortte Maire zijn hoofd pardoes in haar buste.

Riffy lachte het ongemakkelijke incident weg en twee zoenen van de schuldige Fransoos moesten soelaas bieden. Maar het kwaad was al geschied: op sociale media buitelden Franse televisiekijkers over elkaar heen om schande te spreken van de vrijpostige daad. Ook Laurence Rossignol, de Franse minister van Vrouwenzaken bemoeide zich ermee: „Als een vrouw nee zegt, is het ook echt nee. Zelfs tijdens een amusementsshow.” Bij mediawaakhond CSA kwamen meer dan 250 klachten binnen.

Riffy heeft laten weten dat ze geen geld van de journalist wil. ,,En ik wil zijn carrière niet kapotmaken.” Speciaal om Maire te verdedigen heeft de vrouw zelfs een video opgenomen. Daarin geeft ze aan dat het ’maar een spelletje’ was.

Maire heeft inmiddels schoorvoetend zijn excuses aangeboden en erkent dat hij soms lomp uit de hoek kan komen.