Nieuws/Buitenland
1282632
Buitenland

Kinderen kiezen Hillary

NEW YORK - In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen, hebben scholieren in de VS traditiegetrouw weer hun stem uitgebracht. Hoewel de echte uitslag pas over drie weken duidelijk wordt, zijn Amerikaanse schoolkinderen er al uit: Hillary Clinton moet de nieuwe president van de Verenigde Staten worden.

Clinton heeft onder de stemmende scholieren een ruime overwinning behaald: maar liefst 52 procent van de 153.000 kinderen die hun stem uitbrachten, koos voor de Democraat. Trump moest het doen met slechts 35 procent, meldt USA Today.

Opvallend genoeg strookt de uitkomst van de scholierenverkiezingen, die al sinds 1940 worden georganiseerd, vrijwel altijd met die van de echte krachtmeting. Scholieren kregen gelijk de afgelopen dertien verkiezingen keer op keer gelijk.

Tijdens deze verkiezingscampagne bleek overigens al vaker dat kinderen en Trump niet de meest ideale combinatie zijn: de presidentskandidaat werd vorige week nog gekiekt toen hij twee baby’s vasthield, die daar niet van gecharmeerd waren en het allebei op een brullen zetten.

Desondanks blijft The Donald steevast zijn best doen: om zijn imago op te poetsen, plukt hij tijdens zijn speeches regelmatig kleintjes uit het publiek.