Nieuws/Buitenland
1282662
Buitenland

Straatveeg-miljonair op de vlucht

BRUSSEL - De straatveger uit de Brusselse gemeente Schaarbeek die vorige week in één klap 168 miljoen euro rijker werd met de loterij EuroMillions, is naar Duitsland gevlucht. De man heeft onderdak gevonden bij vrienden. Hij voelt zich opgejaagd wild door alle aandacht die hij krijgt.

Volgens de kranten van Sudpresse is de kersverse multimiljonair een vluchteling van de Kosovaarse oorlog. Eind jaren negentig was deze Balkanregio het toneel van oorlogsgeweld. De winnaar zou vervolgens naar België zijn gevlucht. Bijna twee decennia later moet hij vluchten omdat iedereen iets van hem wil. Ook de winkel waar het lot werd gekocht is belaagd door belangstellenden.

Na de miljoenenwinst werkte de man nog twee dagen. Sindsdien is hij niet meer gezien, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Of hij tijdelijk of definitief naar Duitsland is vertrokken, is niet duidelijk.

De loterij denkt er niet aan om het publiciteitsbeleid aan te passen. "We denken er heus al genoeg over na, samen met de winnaar én met de verkoper van het biljet. De speler mag altijd zelf kiezen wat de pers en dus ook de mensen over hem te horen krijgen", aldus een woordvoerder tegen HLN. La folle histoire du gagnant de l’EuroMillions: Q. a fui la guerre du Kosovo, a vécu sans papier en Belgique ... https://t.co/lvDzwEi77W— LaCapitale.be (@LaCapitale_be) 18 oktober 2016