Nieuws/Buitenland
1282672
Buitenland

'Aanval op Aleppo opgeschort'

ALEPPO - De Russische en Syrische luchtmacht hebben hun luchtaanvallen op Aleppo sinds dinsdagmorgen 08.00 uur opgeschort. De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu zei dat tot de maatregel is besloten in verband met de voor donderdag afgekondigde 'humanitaire pauze'.

Moskou maakte maandag bekend dat het Russische leger donderdag van 08.00 tot 16.00 uur plaatselijke tijd geen bommen en raketten meer zal vallen op het oostelijk deel van de stad in het noorden van Syrië.

Door de tijdelijke, eenzijdige wapenstilstand waaraan ook de regeringstroepen van president Bashar al-Assad zich volgens Syrië zullen houden, moeten de duizenden inwoners van de zwaar belegerde wijken in Aleppo de gelegenheid krijgen een goed heenkomen te zoeken .Ook kunnen gewonden in veiligheid worden gebracht.

De rebellen die het gebied controleren, is gevraagd mijnen op te ruimen die op de route naar meerdere corridors liggen. Volgens Moskou en Damascus krijgen islamitische opstandelingen en burgers de gelegenheid het oostelijke deel van Aleppo te verlaten. Voor rebellen worden twee corridors geopend en voor burgers zes.

In de nacht van zondag op maandag kwamen door luchtaanvallen op Aleppo nog tientallen mensen om het leven, onder wie verscheidene kinderen.