Nieuws/Binnenland
1282686
Binnenland

Herdenking Latumahina in club Amsterdam

AMSTERDAM - Familie en vrienden van de geliquideerde Djordy Latumahina herdenken hem vanavond in de Amsterdamse club Bitterzoet. Latumahina had een warme band met Bitterzoet, waar hij de programmering voor zijn rekening nam.

Via Facebook kunnen mensen zich aanmelden als zij afscheid willen nemen van Latumahina. De familie vraagt om ‘puur vanuit liefde en positiviteit te komen’. Aan degenen die bloemen willen neerleggen, vragen de nabestaanden een witte roos mee te nemen. Ook is er een condoleanceregister geopend onder zijn eigen naam: djordylatumahina.nl. Honderden steunbetuigingen zijn daarop te lezen en meer dan 11.000 kaarsen zijn aangestoken.

De 32-jarige Latumahina, die opgroeide in Ede, was een graag geziene man in het Amsterdamse uitgaansleven. Hij was eigenaar van een creatief bedrijf en hij hielp jonge dj’s naam te maken in de Amsterdamse dancescene.

De vader van een tweejarige dochter werd vorige week zaterdag doodgeschoten in de garage van het appartementencomplex in Amsterdam-West waar hij woonde. Latumahina’s vriendin, die naast hem zat in de auto, raakte daarbij ook zwaargewond. Zij is momenteel buiten levensgevaar. Het dochtertje zat achterin.

Over de dood van Latumahina doen veel verhalen de ronde. De politie houdt bovenal rekening met een zogenaamde ‘vergismoord’. Wie dan het doelwit van de liquidatie had moeten zijn, is echter nog niet bekend bij de politie.