Nieuws/Binnenland
1282703
Binnenland

Gesprek van de dag: Roof vluchtauto voor moord vastgelegd

Roof vluchtauto voor moord vastgelegd

Beelden van een brutale autoroof zijn mogelijk de sleutel tot het oplossen van de liquidatie van de Utrechtse crimineel Wout Sabee (70). De politie hoopt dat iemand de dief én moordverdachte herkent. Verder: Er dreigt een stortvloed aan terroristen richting Europa te komen. En: Het dondert weer in scheidsrechterland. Dat en meer in het Gesprek van de Dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • De Amerikaanse televisiepresentator Billy Bush is weg bij de Today show van NBC. Dit heeft het televisiestation bekendgemaakt naar aanleiding van de gelekte video uit 2005 waarin de huidige presidentskandidaat Donald Trump zich in gesprek met Bush laatdunkend uitliet over vrouwen. Lees meer.

 

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

 • Er dreigt een stortvloed aan terroristen richting Europa te komen bij het einde van Islamitische Staat als land. Dit scenario begint actueel te worden nu een internationale coalitie de aanval op Mosul heeft ingezet. Lees verder of lees hier het hele verhaal (premium)
 • ,,Mike Eman, hou op met polariseren en ruzie zoeken met Nederland!’’ Die boodschap krijgt de Arubaanse premier mee van oppositieleider Evelyn Wever-Croes op het Caribische eiland. Het conflict met Den Haag over de aanstelling van een nieuwe gouverneur op Aruba is haar een doorn in het oog. Lees verder.
 • Het Iraakse leger en zijn bondgenoten hebben in de eerste dag van de aanval op het IS-bolwerk Mosul forse terreinwinst geboekt. Lees verder.

 

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • Sabia Engizek blijft maar haar best doen look-a-like te worden van haar levende obsessie, Sylvie Meis. In de week waarin die haar comeback maakt op de Nederlandse televisie met ‘Wedden dat ik het kan’, wedt Sabia dat ze het kan - lijken op Sylvie! Lees verder of lees het hele verhaal (premium) bij Privé.
 • Donald Trump heeft zich laten ophitsen door presentator Billy Bush om vrouwonvriendelijke uitspraken te doen in de uitgelekte video uit 2005. Met die uitspraak verdedigt  Melania Trump haar man. Lees verder.
 • Het dondert weer in scheidsrechterland. Boegbeeld Björn Kuipers, de andere internationals Richard Liesveld, Danny Makkelie en de oudgedienden Pieter Vink, Eric Braamhaar en Reinold Wiedemeijer hebben uit onvrede over de nieuwe, vijfjarige collectieve arbeidsovereenkomst (cao) hun lidmaatschap van de BSBV opgezegd. Lees verder bij Telesport.

 

Wat raden wij verder aan?

 

 • De politie beschikt over beelden van een man die de sleutel zou kunnen zijn tot het oplossen van de liquidatie van de Utrechtse crimineel Wout Sabee (70). De erg brutale roof van de auto die is gebruikt bij de moord op 24 juni is namelijk vastgelegd op camera. Lees verder.
 • Het regent klachten over de nieuwe dienstregeling van NS, die 11 december ingaat. Ook reizigersclubs hebben zware kritiek. „Het wordt geen feestjaar op het spoor.” Lees verder.

 

 

Wat kun je vandaag volgen?

 

 • De 20-jarige Tilburger die wordt verdacht van de geweldadige dood van Thérèse Hiwat (68) staat dinsdag voor de rechter in Breda. Hij zou op 26 april 2015 hebben ingebroken in een flat en zou daarbij de bewoonster tegen het lijf zijn gelopen en hebben neergestoken. De vrouw overleed. Lees verder en volg live vanuit de rechtbank met de tweets van Saskia Belleman. 
 • Vanaf het Centraal Station in Amsterdam vertrekt dinsdagochtend een trein vol schrijvers richting Frankfurt. Koning Willem-Alexander opent daar later op de dag, samen met zijn Belgische collega Filip, het Nederlands-Vlaams paviljoen op de Frankfurter Buchmesse. Lees verder.
 • Het toezicht op de escortbranche schiet tekort. Het aantal controles op deze vorm van prostitutie is „bij lange na niet toereikend.” Lees verder.

 

Het laatste nieuws volg je ook vandaag gewoon hier, op telegraaf.nl. Volg ons ook via Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat als 'detelegraaf'. Fijne dag!