Nieuws
1282718
Nieuws

Beleggers kiezen voor Clinton

Nederlandse beleggers hopen dat Hillary Clinton president wordt van de Verenigde Staten. Zij denken dat een terugkeer van Hillary en Bill Clinton in het Witte Huis beter uitpakt voor hun vermogen dan wanneer Donald Trump er zijn intrek neemt.

Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder Robeco dat vandaag verschijnt. „Een overwinning van Hillary Clinton geeft een grotere kans op ’business as usual’. Daar staat tegenover dat de onzekerheden op een aantal gebieden zullen toenemen als Trump wint op 8 november”, verwoordt Robeco-hoofdeconoom Léon Cornelissen de resultaten van het onderzoek. Eén van die onzekerheden is dat de Republikein Trump naar verwachting handelsbarrières gaat opwerpen als hij verkozen wordt.

Historisch gezien pakt een Democraat in het Witte Huis gemiddeld beter uit voor de economie dan een Republikein. Ook dat pleit dus voor een overwinning van de Democratische presidentskandidaat Clinton.

Niet afgeschreven

In de race om het Witte Huis heeft Clinton momenteel een stevige voorsprong in de opiniepeilingen. De eerste experts hebben Trump daarom al afgeschreven, maar dat lijkt te vroeg.

Woensdagnacht vindt het derde en laatste verkiezingsdebat plaats tussen beide kandidaten. De winnaar van de verkiezingen volgt Barack Obama op 20 januari 2017 op als president.