Nieuws
1282734
Nieuws

Hoge verwachtingen trampolineshow

Trampolinespringen is ook een Olympische sport.

Trampolinespringen is ook een Olympische sport.

CANNES - Het moet eigenlijk de klapper worden van de vólgende tv-beurs in Cannes (april 2017), maar bij Endemol Shine Nederland zijn tijdens deze editie al de verwachtingen hooggespannen over The Big Bounce.

Trampolinespringen is ook een Olympische sport.

Trampolinespringen is ook een Olympische sport.

In het programma dienen de deelnemers zo snel mogelijk springend van trampoline naar trampoline een parcours vol hindernissen af te leggen.

„We zitten in de laatste testfase”, vertelt Rob van der Vleugel, producent non-scripted bij Endemol Shine. „Maar The Big Bounce is al verkocht aan RTL Duitsland, er is veel belangstelling vanuit Amerika en we zijn ook ver in de onderhandelingen met een grote Nederlandse zender.”

„Het programma haakt aan bij de aanhoudende populariteit van trampolines wereldwijd, van in de achtertuin tot complete springparken”, legt Iris Boelhouwer (co-CEO) uit. „Mensen worden er blij van en trampolines hebben ook een enorme aantrekkingskracht: de meesten willen er meteen op springen.” De vergelijking met WipeOut dringt zich op, waarbij de kandidaten eveneens over een hindernisbaan worden gestuurd. „Dat is toch meer slapstick en daar kunnen ook minder sportieve mensen aan meedoen; The Big Bounce is wel echt een fysieke beproeving”, stelt Van der Vleugel.

De bedenkers gaan niet over een nacht ijs: na de eerste tekeningen volgde een digitale testversie waarbij het parcours met een virtual reality-bril is af te leggen.

De deelnemers moeten onder meer tussen draaiende wieken door springen en deuren passeren die slechts korte tijd geopend zijn. Inmiddels wordt in Amsterdam in een grote hal met trampolines geëxperimenteerd om te zien hoe de theorie in de praktijk uitpakt.

Vooralsnog wordt gedacht aan circa twintig deelnemers per aflevering, die minimaal zestig minuten duurt. De winnaars treffen op elkaar in een finale aan het einde van de reeks en strijden dan om een geldprijs. Naar verwachting gaat The Big Bounce volgend jaar op zender.