Nieuws/Binnenland
1282782
Binnenland

Helden redden baby’s uit bakfiets te water

LEIDSCHENDAM - Twee vissers en een automobiliste hebben in Leidschendam vier kinderen in een bakfiets op het nippertje van de verdrinkingsdood gered. De hengelaars aarzelden geen moment en doken het water in van de Vliet toen ze vanmiddag opeens het karretje erin zagen kukelen.

Terwijl de vrouw die de bakfiets reed het gevaarte boven water probeert te houden, slaagden de twee vissers erin twee kleine peuters te redden. Eenmaal op de kant, roept de vrouw de mannen na dat er ook twee baby's in de bakfiets zitten. De kleintjes zaten onder een dekzeil in een veiligheidstuigje, waardoor ze geen kant op konden. Zij werden ook op het droge gebracht.

Een vrouw die met haar auto in de buurt was liet de kinderen met de verwarming aan in haar wagen op temperatuur komen na de smak in het ijskoude water. Alle vier de kinderen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn buiten levensgevaar. De peuters zijn inmiddels weer thuis, de twee baby's moeten de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.