Nieuws/Buitenland
1283118
Buitenland

’Zeer geavanceerde’ drugssmokkel in Australië

SYDNEY - De politie van Sydney in Australië heeft 1,2 ton MDMA gevonden, de werkzame stof in de drug xtc. Het is de grootste hoeveelheid in beslag genomen drugs in het land dit jaar, en één van de grootste vangsten ooit. Twee Poolse mannen zijn gearresteerd. Zij kunnen levenslang krijgen. Dat melden Britse media.

De MDMA had een waarde van zo’n 100 miljoen euro, daarmee konden 4,1 miljoen xtc-pillen worden geproduceerd, aldus de politie. De drugs zat verborgen in loden behuizingen in aluminium rollen. Het werd omschreven als een „zeer geavanceerde verhulling”.

De politie denkt dat de drugs uit Tsjechië kwam. De twee gearresteerde mannen, van 28 en 29 jaar oud, zouden onderdeel zijn van een internationale criminele bende.

Justine Saunders, waarnemend adjunct-commissaris van de Australische federale politie, zei dat de misdaad „internationale gevolgen” heeft. „Dit komt van Tsjechië en het heeft zijn weg naar Australië gevonden. Dit is dus groter dan de twee personen die we hebben gearresteerd.”