1283519
Buitenland

’Meest sexy opa’ neemt Chinese ouderen op sleeptouw

PEKING - Ook in China is vergrijzing een groeiend probleem, maar oud worden is geen reden om het zomaar op te geven, zegt de 80-jarige acteur Wang Deshun. Sinds hij vorig jaar met ontbloot bovenlijf over de catwalk liep bij een modeshow, gaat hij door het leven als China’s ’meest sexy opa’.

Met zijn afgetrainde lichaam en lange grijze haren stal hij de show tijdens de Chinese Fashion Week.

Op internet geeft de vitale bejaarde gratis adviezen over hoe je gezond blijft als je ouder wordt. „Veel mensen merkten me pas op na die modeshow... Maar weet je wat? Ik heb er zestig jaar over gedaan om daar te komen”, zegt hij in een van zijn video’s.

Volgens Wang moet je jezelf ook als je ouder wordt blijven uitdagen en is het nooit te laat om je dromen na te jagen. „Als je denkt dat het te laat is, moet je dat niet als excuus gebruiken om het op te geven. Niemand kan je van succes weerhouden, behalve jezelf”, aldus de onverbeterlijke optimist.

Wang, die in meerdere Chinese speelfilms zijn opwachting maakte, stapte pas op zijn vijftigste voor het eerst een sportschool binnen. Sindsdien weet hij van geen ophouden.