Nieuws/Buitenland
1283839488
Buitenland

Zuid-Korea: genezing corona met bloedplasma

Medische staf in een ziekenhuis in Korea

Medische staf in een ziekenhuis in Korea

SEOUL - Zuid-Koreaanse artsen melden dat twee mensen met zware klachten door het coronavirus zijn genezen nadat bloedplasma was toegediend van andere, weer herstelde coronapatiënten. Zij beschrijven dat in een artikel in het Journal of Korean Medicine.

Medische staf in een ziekenhuis in Korea

Medische staf in een ziekenhuis in Korea

Het ging om een 71-jarige man en een 67-jarige vrouw die beiden aan de beademingsmachine moesten om te overleven. In beide gevallen verbeterde hun conditie na de toediening van het plasma vrij snel. De twee patiënten kregen bloedplasma met antistoffen van mannelijke donoren van in de twintig die eerder genezen waren van het virus.

De conditie van de 71-jarige man ging volgens het verhaal van de artsen al na een dag sterk vooruit. Bij de vrouw duurde dat iets langer.

Bloedplasma bij het Erasmus MC

Ook in Nederland kijken artsen naar bloedplasma van genezen mensen. Het Erasmus MC in Rotterdam kondigde eind maart aan met het toedienen van bloedplasma te zullen beginnen. Daarvoor is toestemming gekregen van de Medisch Ethische Toetsings Commissie (METC).

In één keer op de hoogte zijn van het laatste coronanieuws? Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah praten je bij in een dagelijkse podcast. Luister ’m hier, hieronder of via je eigen podcast app.