Nieuws
1285192
Nieuws

Onderzoek

Kamperen in eigen land populair

Denk jij met weemoed terug aan de kampeervakantie van afgelopen zomer? Je bent zeker niet de enige. Wij Nederlanders zijn namelijk gek op kamperen. En waar doen we dat het liefst? In ons eigen kikkerlandje!

1 op de 5 Nederlanders is dit jaar op kampeervakantie geweest, blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Jaarbeurs, BOVAG en KCI.

Ook is duidelijk geworden dat 66% van de Nederlanders weleens heeft gekampeerd en dat 1 op de 10 die nog geen kampeerervaring heeft, van plan is om ooit te kamperen.

Kamperen is hot

“We zeggen het al vele jaren, maar met dit onderzoek wordt weer eens duidelijk benadrukt dat kamperen in de lift zit”, zegt Leo Diepemaat van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). “Ook de verkoopcijfers van campers en caravans bevestigen de uitkomsten. Met een groei in nieuwe caravanverkopen en een record aantal campers (100.000) in Nederland is kamperen weer helemaal hot."

 

Kampeerbestemmingen

Nederland (62%), Frankrijk (40%) en Duitsland (18%) zijn de favoriete landen voor een kampeervakantie. België en Italië (allebei 16%) en Spanje (9%) maken de top 5 compleet.

Bijna de helft (46) van de kampeerders viert het liefst vakantie in een tent, gevolgd door de caravan (25%), stacaravan (11%), camper (9%) en vouwwagen (5%).

 

Begint het bij jou weer te kriebelen of wil je je eens verdiepen in een kampeervakantie? Van 12 tot en met 16 oktober vind de Kampeer en Caravan Jaarbeurs plaats.