1285392
Buitenland

Bij Noordstation en Brussels parket

Twee loze bommeldingen in Brussel

Onderzoek bij het Noordstation.

Onderzoek bij het Noordstation.

Vanwege een bommelding is het Noordstation in Brussel woensdagmiddag tijdelijk ontruimd. Op bevel van de politie werd het treinverkeer op de noord-zuidverbinding stilgelegd. Ook was er een bommelding in het gebouw van het Brussels parket.

Onderzoek bij het Noordstation.

Onderzoek bij het Noordstation.

Volgens VTM Nieuws heeft de politie een anoniem telefoontje ontvangen waarin werd gezegd dat er bommen zouden ontploffen in het Noordstation en het Brussels parket. De aanleiding voor de bommeldingen is nog niet duidelijk.

Treinstation snel weer vrijgegeven

Het station werd rond kwart voor twee ontruimd. Om tien voor halfdrie werd het treinstation weer vrijgegeven. Er reden tijdelijk geen treinen op de hele Noord-Zuid-as van de Belgische metropool. Treinen werden opgehouden in de buurt van het Noord- of Zuid-station, meldden Belgische media.

Het Portalisgebouw aan het Brusselse Poelaertplein, waar het Brusselse parket huist, werd eveneens ontruimd.

Twee agenten neergestoken

Eerder op de dag werden in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek twee agenten neergestoken. De aanval vond vlak voor de middag plaats tijdens een politiecontrole aan de Lambermontlaan.

Een agent werd in zijn hals gestoken, een ander raakte gewond in de buikstreek. De twee liggen in het ziekenhuis en verkeren niet in levensgevaar.

De dader is inmiddels ingerekend en werd daarbij in het been geschoten. Over zijn identiteit of motief was nog niets bekend.