Nieuws/Nieuws

Door lange contractonderhandelingen RTL Live...

Albert hield Angela in zijn greep

Door Patricia Cortie

Albert Verlinde zet maandag een nieuwe stap in zijn carrière met RTL Live. Zijn naam zong al lang rond als presentator van de gloednieuwe middagshow, maar zelf bleef hij een slag om de arm houden. Waardoor Verlinde ook Angela Groothuizen in de wachtkamer zette…

Toen ’Mr. Boulevard’ afgelopen augustus na vijftien jaar zijn vertrek aankondigde, begon het speculeren. Waarom wilde Verlinde ineens weg? Dat bleek een veel eerder genomen besluit te zijn. Al snel zong zijn naam rond als presentator van het gloednieuwe RTL Live. Tot bijna daags voor de najaarspresentatie van de zender, eind augustus, ontkende de presentator, maar bracht daar toch het ’grote nieuws’ naar buiten.

Verlinde: „Ik heb overwogen een tijd niet op tv te zijn. Met Boulevard en daarvoor andere showprogramma’s ben ik in twintig jaar bijna dagelijks live op tv geweest. Maar toen kwam dit voorbij: een ander soort programma, en drie keer in de week. Het was nu of nooit. Het duurde heel lang voordat we er echt uit waren, of we de juiste keuze hadden gemaakt. En ik wilde eerst op een mooie manier Boulevard gedag zeggen.”

Lees hier het hele verhaal: De lange onderhandelingen hadden ook effect op Angela Groothuizen (57), die het programma afwisselend met Verlinde (55) presenteert.

Lees meer over