Nieuws/Binnenland

’Keuze Amsterdam goed voor heel Europa’

Minister Bruno Bruins.

Minister Bruno Bruins.

ANP

DEN HAAG - Dat het Amsterdam gelukt is om een pretigieus EU-agentschap binnen te halen, zorgt voor euforische reacties. Minister Bruno Bruins vindt het ’goed nieuws voor alle patiënten in Europa’.

Minister Bruno Bruins.

Minister Bruno Bruins.

ANP

De keuze voor Amsterdam als vestigingsplaats voor het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) betekent dat „de EMA haar belangrijke werk ook na de brexit ongestoord kan voortzetten”, vult minister Bruins van Volksgezondheid aan.

„Dit is goed nieuws voor alle patiënten in Europa. Nieuwe innovatieve medicijnen kunnen zonder vertraging toegang blijven krijgen tot de markt. Ook blijft EMA in staat snel en adequaat in te grijpen als er problemen optreden met een middel. Beide zijn van groot belang voor alle patiënten in Europa. Wij zijn heel blij dat Europa gekozen heeft voor de inhoud”, aldus de bewindsman.

CBG

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) verwelkomt het Europees geneesmiddelenagentschap EMA in Amsterdam. ,,We zien het als een grote eer dat Nederland een meerderheid van stemmen heeft gekregen van de 27 Europese lidstaten. Het CBG is een van de Europese hoofdrolspelers in centrale geneesmiddelenbeoordeling en geneesmiddelenbewaking. We zien uit naar de voortzetting van de samenwerkingsrelatie met de EMA in haar nieuwe thuishaven'', aldus directeur Hugo Hurts.

Het CBG zegt de komst van de EMA naar Amsterdam te ondersteunen opdat de continuïteit en kwaliteit van de toelating en bewaking van medicijnen op hetzelfde hoge niveau blijft in het belang van de patiënt.

Lees meer over