Nieuws/Binnenland
1286182
Binnenland

Wodkadrinker (17) daagt politie uit

HEERHUGOWAARD - Stoer gedrag tegenover de politie is een 17-jarige jongen in Heerhugowaard duur komen te staan. Hij provoceerde vrijdagavond op een schoolplein agenten door voor hun neus een fles wodka leeg te drinken. Even later stapte hij ondanks advies van de politie het niet te doen, toch op zijn bromscooter. Hij ging gelijk onderuit.

Bij een ademanalyse op het bureau blies de jongen als beginnende bestuurder ruim zes maal het voor hem geldende maximum. Ook bleek dat hij helemaal niet op de brommer had mogen rijden omdat het kenteken was ingenomen en de tweewieler was opgevoerd.

Zijn ouders hebben hem opgehaald bij het bureau. De politie maakt proces-verbaal op en het is aan justitie om te bepalen wat er verder gebeurt, meldde een woordvoerder van de politie zaterdag.

De politie was vrijdagavond naar het schoolplein aan de Dreef gegaan na een melding over geluidsoverlast. De 17-jarige, afkomstig uit Heerhugowaard, maakte deel uit van een groep jongeren die door de politie werd weggestuurd.