Nieuws/Buitenland

Na drie jaar en tweeduizend levels is hij klaar

Belg speelt Candy Crush uit

AFP

BRUSSEL - Iedereen kent het wel: die irritante uitnodiging op Facebook om mee te doen met het spelletje Candy Crush. Uiteraard weiger je dit. De Belg Romuald deed dit niet. De 23-jarige jongen heeft het nu gepresteerd om het einde van het verslavende spelletje te halen.

AFP

Nu tweeduizend levels verder heeft Romuald Candy Crush uitgespeeld. Het kostte hem drie jaar van zijn leven en zo’n tien uur per dag.

En dat, terwijl hij eigenlijk helemaal niet zo’n fan is van het spelen van games. „Maar toen ik Candy Crush drie jaar geleden voor het eerst uitprobeerde, was ik meteen verkocht”,zegt hij tegen RTL. Het heeft zijn leven de laatste jaren beheerst. „Ik stond op, las het nieuws online en begon Candy Crush te spelen. Soms tot tien uur per dag.”

Puzzelspel

Zelf spreekt Romuald niet van een verslaving. „Sommige mensen scrollen urenlang op Facebook, ik speelde Candy Crush. Het heeft me nooit tegengehouden om andere dingen te doen.”

De 23-jarige Belg heeft het nu dus zelfs uitgespeeld. Maar hoe dan? „Het is een puzzelspelletje. Je moet nadenken en niet zomaar iets doen.”

Tóch zou er nog volgens enkele Candy Crush-fans een mogelijkheid voor hem zijn om nóg meer levels te kunnen spelen. Dan zou hij in het spel moeten inloggen op Facebook.

Lees meer over