Nieuws/Buitenland
1286775
Buitenland

Internationale kritiek op ’slavenhandel’ Libië

Alpha Barry

Alpha Barry

OUAGADOUGOU - De commotie over beelden van migranten die als slaven zouden worden geveild in Libië, wordt steeds groter. Burkina Faso heeft inmiddels zijn ambassadeur in het Noord-Afrikaanse land voor overleg teruggeroepen.

Alpha Barry

Alpha Barry

Nieuwszender CNN toonde eerder beelden waarop te zien lijkt te zijn hoe Afrikaanse migranten in Libië per opbod worden verkocht. Dat leidde tot een storm aan kritiek. Betogers verzamelden zich volgens lokale media de afgelopen dagen bij Libische diplomatieke posten in onder meer Mali, Guinee en Frankrijk.

De regering van Burkina Faso kondigde maandag maatregelen aan. Het land roept volgens minister van Buitenlandse Zaken Alpha Barry onder meer de Libische zaakgelastigde op het matje. Barry zei dat de regering zo haar „verontwaardiging wil uitdrukken over deze beelden, die uit andere eeuwen lijken te komen. Beelden van de slavenhandel.”

Ook VN-secretaris-generaal António Guterres heeft geschokt gereageerd op de berichtgeving. Hij benadrukte dat „slavernij geen plaats heeft in onze wereld.”