Nieuws
1288726
Nieuws

Sanne Hans mist Anouk niet

'Heerlijk de enige vrouw te zijn'

Nu Anouk dit seizoen verstek laat gaan bij The voice of Holland, zit Sanne Hans tussen tussen de mannelijke coaches. „Het is heerlijk de enige vrouw te zijn.”

Waylon zit in plaats van Anouk op de rode draaistoel, naast mede-nieuwkomer Guus Meeuwis en Ali B. „Mannen hebben meer mijn smaak qua humor”, legt ’Miss Montreal’ Sanne uit. „Ik word een klein beetje gespaard. En ik gebruik het ook als argument naar de talenten toe. De vibe is gewoon lekker.”

„De chemie is erg goed”, beaamt Meeuwis. De zanger noemt zijn plaats op de rode draaistoel veel leuker dan hij ooit had kunnen vermoeden. „Ik was al een paar keer gevraagd, maar toen ging het niet. Nu heb ik ja gezegd en ik heb er geen spijt van. Ik moet wel zeggen dat Sanne een ervaren coach is en gedreven in het spel. Ik merkte vrij snel dat er een tandje bij moest. Of ik een tactiek heb? Nee. Je kunt je van alles voornemen, maar het is gewoon keihard je best doen.”

De zevende reeks van de tv-talentenshow van Talpa, die inmiddels wereldwijd is verkocht, gaat traditioneel van start met The Blind Auditions. Sanne Hans, sinds vorig seizoen verbonden aan de show: „Wat daar gebeurde heb ik nog niet eerder meegemaakt. We waren niet alleen tégen elkaar, bij goede zangers werd gezegd: ’Jij mag ’m wel hebben’. Zo lief.”

Meeuwis, zonder namen te willen noemen: „Er zaten ook oude bekenden tussen de deelnemers. Ik heb het gevoel dat we ons voor een paar niet hebben omgedraaid en ik heb er ook een aantal gezien van wie ik dacht: ’jullie hier?’ Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat Marco Borsato mee zou doen”, grapt hij over de zanger, die zijn rode draaistoel doorgaf aan de Brabander. Dan, weer serieus: „Mensen met ervaring moet je eerder iets afleren. Ik ben nog redelijk voorzichtig, wil niet op tenen trappen.”