Nieuws/Buitenland
1289192
Buitenland

Dader is doodgeschoten door agenten

Man hakt in op mensen bij universitieit Ohio

COLUMBUS - Een man is maandag in Columbus, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Ohio, ingereden op voorbijgangers en heeft vervolgens een aantal van hen met een slagersmes aangevallen. Elf mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht zo meldde de brandweer. Een persoon is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

De dader is doodgeschoten door een politieagent die snel ter plaatse was. De agent was volgens Monical Moll, directeur openbare veiligheid van de Ohio State University, pas twee jaar in dienst. De aanval op de campus was oorspronkelijk op Twitter omschreven door de universiteit als een aanval door een ,,actieve schutter'. Moll zei dat de verdachte met zijn auto de stoep op ging en op voetgangers begon in te rijden. De man verliet even later de auto om gewapend met een mes verschillende mensen aan te vallen.

Het is nog onduidelijk waarom de dader het bloedbad aanrichtte, op het terrein van de Ohio State University. Daar studeerde hij zelf, bleek nadat hij was geïdentificeerd. Het gaat om een achttienjarige Somaliër met een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten.

De FBI helpt de lokale politie bij het onderzoek zei congreslid Adam Schiff. Volgens hem heeft de aanval alle kenmerken van een terroristische aanslag uitgevoerd door iemand die mogelijk ,,zelf-geradicaliseerd" is. De autoriteiten onderzoeken de achtergrond en motivatie van de Somaliër maar kunnen nog niet bevestigen of de man bindingen heeft met een terroristische cel of groepering.