Nieuws
1289228
Nieuws

Ruth: 'Ik word tijdens het hardlopen uitgemaakt voor vetzak'

Het verhaal van Nicolien (42), die tijdens het hardlopen werd uitgescholden vanwege haar maatje meer, haalde het bloed onder de nagels vandaan bij Ruth Krooshof (32). Zij maakt dagelijks precies hetzelfde mee en vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn.

Stel je eens voor dat je overgewicht hebt, dolgraag gezonder wil leven, besluit om te gaan hardlopen... en vervolgens dagelijks wordt uitgescholden voor 'dikzak' of 'varken'. Klinkt akelig, nietwaar? Toch is het de realiteit voor Ruth. Al drie jaar lang is zij hét favoriete pispaaltje bij haar in het park.

Strijd tegen de kilo's

Drie jaar geleden gooit Ruth het roer rigoureus om. Ze gaat niet alleen gezonder leven, maar trekt ook de stoute (hardloop)schoenen aan om te strijden tegen de overtollige kilo's. "Ik was zwaar. Zo zwaar dat ik viel in de categorie morbide obesitas. Hardlopen was dan ook alles behalve een makkie. Vooral in het begin had ik ontzettend veel moeite om mezelf vooruit te krijgen."

Toch verloopt het, letterlijk en figuurlijk, voorspoedig en rent Ruth na een aantal weken al 5 kilometer door het park. Haar doorzettingsvermogen blijft ook bij haar voorbijgangers niet onopgemerkt, maar in plaats van haar aan te moedigen, wordt Ruth afgebrand. "Ik kreeg dagelijks van volslagen onbekenden de meest nare opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd."

Benieuwd naar het hele verhaal van Ruth? Je leest het hier: 'Ik word tijdens het hardlopen uitgemaakt voor vetzak'