Nieuws
1289246
Nieuws

Echtpaar bezorgt arme kinderen toch een sinterklaas

Waar veel kinderen over precies een week de Sinterklaascadeaus van fleurige pakpapier ontdoen, zijn er ook kinderen die niets krijgen. Niet omdat ze stout zijn geweest, maar omdat papa en mama er geen geld voor hebben. Voor deze kinderen zijn Co en Wibe hét licht in de duisternis.

Al drie jaar zetten Co en Wibe zich rond Sinterklaas in voor arme kinderen in Nederland. "Stel je eens voor dat een kind na 5 december op school moet vertellen dat het niets van Sinterklaas heeft gehad? Dat kán toch niet? Dat laten wij gewoon niet gebeuren!", vertelt Co.

Speuren naar speelgoed

Om ook arme kinderen tijdens Sinterklaasavond te verblijden met cadeautjes, speurt het Vriezenveense echtpaar het hele jaar door het web af naar speelgoed. "Van knuffels tot bordspellen, van speelgoedauto's tot houten keukentjes en vliegers. We halen alles op, repareren waar nodig en slaan het thuis op."

"We merken dat steeds meer mensen - vooral hier in de omgeving - ons na drie jaar weten te vinden. Soms krijgen we mailtjes, belletjes of berichten via Facebook of we nog speelgoed kunnen gebruiken. Dat is natuurlijk alleen maar fijn, want hoe meer speelgoed, hoe meer kinderen we kunnen verblijden!"

Benieuwd naar het hele verhaal van deze weldoeners? Je leest het hier: echtpaar bezorgt arme kinderen toch een Sinterklaas.