Nieuws/Buitenland
1289265
Buitenland

Boogschutter schiet op school in Marseille

MARSEILLE - UPDATE 17.10 uur - Leerkrachten en leerlingen van een school in Marseille zijn maandag opgedragen enige tijd in hun klassen of kantoren te blijven omdat een boogschutter op de school schoot. Franse media meldden dat er met pijl en boog op het schoolplein is geschoten. De school is in de middag ontruimd en de circa vijfhonderd leerlingen hebben het pand onder politiebegeleiding verlaten.

Het zijn pijlen van een type die erg gevaarlijk kunnen zijn. De politie heeft een onderzoek naar de dader(s) ingesteld. Volgens de krant La Provence was de school vorige week ook al het doelwit van een boogschutter.

De paniek op de school die even ten noorden van het centrum van de stad staat, kwam op een pijnlijk moment. De Franse minister van Onderwijs, Najat Vallaud-Belkacem, was maandag in Marseille aangekomen om te praten over het onderwijs in de havenstad. Marseille : un collège visé par un archer inconnu aux dangereuses flèches https://t.co/xWBTecseSf— Le Parisien (@le_Parisien) 28 november 2016