Nieuws/Binnenland
1289284
Binnenland

’Duizenden IS-documenten over terroristische aanslagen Europa gevonden’

Een enorme berg aan geheime documenten van Islamitische Staat (IS) met plannen voor aanslagen in Europa is gevonden in Irak en Syrië. Dat laat een Britse legerofficier weten. Honderden specialisten worden ingevlogen om de enorme berg aan informatie te analyseren.

Commandant Rupert Jones, die een belangrijke rol speelt in de strijd tegen IS, onthult de grote vondsten aan Britse media. De informatie over een groot aantal geplande aanslagen blijkt uit duizenden geheime documenten die zijn gevonden in Syrië en Irak na het heroveren van door IS belegerde steden.

Het doel van de aanslagen zou onder andere zijn om burgerslachtoffers te maken. Verdere details over de aanslagen en waar ze plaats moeten vinden, zijn nog niet bekend.

Momenteel proberen honderden analisten de informatie uit stapels papieren, harde schijven en telefoons tot in detail te ontrafelen, aldus Daily Mail.

Naar verwachting zal de herovering van de Iraakse stad Mosul ook veel informatie over plannen van IS-terroristen blootleggen.