Nieuws
1289294
Nieuws

Apple test iPhone met gebogen scherm

Het is mogelijk dat het nieuwe iPhone-model dat volgend jaar in de winkels ligt, een gebogen scherm bevat. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen bij producent Apple.

Precies op wat voor manier het scherm gebogen zou zijn, is niet bekend. Samsung biedt al enige tijd modellen aan als de Galaxy S6 Edge en S7 Edge waarbij het scherm over een rand van het toestel loopt. LG biedt dan weer de Flex, die over de breedte van het toestel gebogen is.

Maar belangrijker nog dan de overschakeling op een gebogen scherm, zou de overstap naar oled-technologie zijn. Deze schermtechnologie is te gebruiken zonder belichting van achteren, zoals bij huidige LCD-schermpjes. Hierdoor kan het toestel weer iets dunner gemaakt worden.

Apple zou momenteel wel met tien prototypes in de weer zijn voor het toestel van volgend jaar, dus het is nog altijd mogelijk dat het bedrijf iets anders uit de hoge hoed tovert. Apple staat onder druk om een vernieuwende iPhone te lanceren in 2017. Niet alleen is de iPhone in dan tien jaar oud, ook kampt het bedrijf met teruglopende verkopen.