Nieuws/Binnenland
1289319
Binnenland

Twee en vier jaar geëist in Zeeuwse zedenzaak

MIDDELBURG - Twee mannen die in 2014 een minderjarig meisje de prostitutie in zouden hebben gedwongen, moeten volgens het OM twee en vier jaar de cel in. Dat bleek maandagmiddag in de rechtbank van Middelburg.

Het destijds 17-jarige slachtoffer nam op 9 november de benen en werd volgens Justitie naar Zeeland gelokt door de man die 24 maanden tegen zich hoorde eisen. Eenmaal in die provincie dwongen ook twee anderen haar de prostitutie in te gaan. Zij namen naaktfoto’s van haar, maakten een profiel aan op een seksdatesite en regelden seksafspraken voor de minderjarige.

Het meisje verklaarde gedurende drie weken dagelijks vier tot vijf keer seks te hebben gehad. Dat komt neer op tussen de tachtig en honderd maal. Ze gaf in een korte slachtofferverklaring aan dat de gebeurtenissen veel invloed op haar hadden.

Veertien van die vermeende klanten staan later deze week in deze zedenzaak terecht, omdat ze betaalde seks hebben gehad met een minderjarig persoon. Dinsdag staat ook een vrouwelijke hoofdverdachte terecht. Zij stelt naast verdachte ook slachtoffer te zijn. Zij heeft verklaard door de mannelijke hoofdverdachte tegen wie vier jaar cel is geëist, de prostitutie in te zijn gelokt.

Lees ook: ’Meisje (17) gedwongen tot seks met bijna honderd klanten’

Volg de zaak via de twitterfeed van onze verslaggever Joris van Duin.