Nieuws/Binnenland
1289376
Binnenland

De J. wil Haase en Sijsling als getuige in proces

’Dochter Everink (6) horen’

Mark de J.

Mark de J.

UTRECHT - De advocaat van tenniscoach Mark de J. wil de dochter van de vermoorde Koen Everink horen in het proces tegen zijn cliënt. Dat werd maandag duidelijk tijdens de regiezitting, waar de verschillende partijen hun wensen voor het proces op tafel leggen.

Mark de J.

Mark de J.

Verdacht De J. was bevriend met de Bilthovense zakenman Everink. Op de avond van de dodelijke steekpartij keken ze voetbal in de villa van Everink. De J. had flinke gokschulden bij Everink.

De officier van Justitie heeft de vraag om de dochter van Everink te horen afgewezen. Het meisje heeft een ’afschuwelijk trauma’ meegemaakt, zegt de OvJ. Zij vond haar vader badend in het bloed. Een nieuw verhoor zou de gezondheid van het zesjarige meisje kunnen schaden, betoogde de officier. De advocaat trok zijn verzoek later in.

Haase en Sijsling

De verdediging wil ook de bekende tennissers Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung oproepen als getuige. Tegen het horen van de tennissers verzet het OM zich niet.

Een regiezitting wordt gebruikt om onderzoekswensen naar voren te brengen, zoals het horen van getuigen. De rechtbank moet dat vervolgens goed- of afkeuren. Wanneer de inhoudelijke behandeling is, is nog niet duidelijk.

De J., voormalig trainer van Haase, ontkent iets met de dood van Everink te maken te hebben.

Volg de zaak via de tweets van onze verslaggeefster Saskia Belleman.