Nieuws/Binnenland
1289425
Binnenland

Het gesprek van de dag: maandag 28 november

Ervaren snowboarders verbijsterd na lawinedrama

Voor de groep Nederlanders die dit weekend in Oostenrijk werden verrast door een lawine, is de wintersport veranderd in een nachtmerrie. Twee mannen kwamen om door het natuurgeweld, waaronder een Nederlander. ,,Dit is ingeslagen als een bom. Het was zo’n spontane gozer.” Verder: Een baby heeft op spectaculaire wijze een ongeluk overleefd. Het kindje werd uit de auto geslingerd en verderop in een put teruggevonden. En Max Verstappen beëindigt het seizoen in stijl. In het Gesprek van de Dag lees je alles wat nodig is om helemaal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • Een grote uitslaande brand heeft zondag een bedrijfsloods in het Friese Joure in de as gelegd. Tijdens de bluswerkzaamheden was onder meer een knal te horen. Lees meer.
 • Vanaf 1 december kunnen honderden huidkankerpatiënten die met succes zijn behandeld een experimenteel vaccin krijgen waardoor de kans dat de kanker terugkomt naar verwachting wordt verkleind. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

 • Transport en Logistiek Nederland (TLN) vreest dat achterstallig onderhoud van bruggen de komende jaren het verkeer ernstig zal ontregelen. Lees meer.
 • Skiërs gedragen zich steeds roekelozer op wintersport. „Vooral net buiten de pistes gaan is schering en inslag. Onder afzettingen doorglippen kan levensgevaarlijk zijn vanwege lawines en spleten.” Lees meer.
 • Bij een onderzoek van de FIOD in samenwerking met de politie en douane zijn de afgelopen twee weken twaalf arrestaties verricht vanwege de handel in vervalste merkkleding. De verkoop van de spullen gebeurde via sociale media. Lees meer.
 • Een acht maanden oude baby heeft op spectaculaire wijze een zwaar ongeval op een snelweg in de Verenigde Staten overleefd. Het kindje werd bij Texarkana (Arkansas) uit de auto geslingerd en tien meter verderop in een put teruggevonden. Ze bleef vrijwel ongedeerd. Lees meer.   

 

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • Max Verstappen beëindigt seizoen in stijl met fraaie inhaalrace in Abu Dhabi. Lachend: „Het was een mooie afsluiter. Eigenlijk heb ik er enorm van genoten.” Lees meer.
 • De FNV begint een 'winteroffensief' dat uitbuiting van personeel moet tegengaan. Op een aantal locaties wordt actie gevoerd tegen werkgevers die hun medewerkers blootstellen aan te hoge werkdruk en onzekerheid over hun contract. Lees meer.
 • Kim Kardashian verzorgt dagelijks haar verstrooide man Kanye West. De tv-ster slaapt inmiddels in het ziekenhuis waar de rapper wordt behandeld voor psychische problemen. Lees meer.

 

Wat kan je vandaag volgen?

 

 • Vijftien mannen en een vrouw staan vanaf vandaag terecht in een grote zedenzaak in Zeeland. Zij moeten zich verantwoorden voor het seksueel uitbuiten van een minderjarig meisje dat was weggelopen uit een inrichting. Lees meer. 
 • Negentien verdachten moeten maandag voor de rechtbank in Breda verschijnen op verdenking van de productie van drugs en smokkel van die drugs naar Indonesië. Onder de verdachtenis een aantal leden van motorclub Satudarah.
 • Vandaag volgt de uitspraak in de zaak 26Koper. Tien verdachten staan maandag terecht voor het moorden op bestelling. Vanaf 10.30 uur doet misdaadverslaggever Mick van Wely verslag via Twitter.

 

Wat raden wij verder aan?

 • Verslagen zijn ze. Voor de groep Nederlanders die dit weekend in de Oostenrijkse Alpen werden verrast door een lawine, is de wintersport veranderd in een nachtmerrie. Twee leden van hun gezelschap – de Nederlander Bart Bongaards en een Brit - kwamen om door het natuurgeweld. Lees meer (premium).