Nieuws/Binnenland
1289501
Binnenland

Opnieuw beoogd Kamerlid bedreigd

Amsterdam - Lijsttrekker Ancilla van de Leest van de Piratenpartij wordt met de dood bedreigd. Dit heeft zij zondagmiddag tijdens een ledenvergadering van de jonge politieke beweging in Amsterdam Zuidoost laten weten.

“Ik heb doodsbedreigingen ontvangen, maar omdat ik geen Kamerlid ben en geen Sylvana heet, krijg ik geen beveiliging”, vertelde Van de Leest tijdens de bijeenkomst.

Hiermee verwijst zij naar de recente bedreigingen aan het adres van DENK-politicus Sylvana Simons, die na concrete bedreigingen aan haar adres beveiligd werd.

Na afloop wilde de lijsttrekker geen commentaar op haar uitspraken geven. De bedreigingen zouden volgens ingewijden al weken geleden zijn geuit.

Bij de Piratenpartij werden afgelopen zomer hevige interne ruzies uitgevochten, die resulteerden in een bestuurscrisis. Hierop besloot het voltallige bestuur in september op te stappen. Enkele ex-bestuurders spreken van een paleisrevolutie, gepleegd door Ancilla en haar aanhangers.

In de nasleep van deze crisis werd de partij afgelopen week door het geroyeerd lid Floor Drost voor de rechter gesleept. Hij won de procedure.

Komend voorjaar neemt de partij voor de tweede keer deel aan de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens de vorige verkiezingen haalden ze nul zetels.