Nieuws
1289578
Nieuws

Sollicitatiekampioen zoekt werk

Baan van Croesdijk

Baan van Croesdijk

Als er een prijs voor de drukst solliciterende werkzoekende zou zijn, dan heeft Baan van Croesdijk grote kans om die te winnen. De financieel expert uit Capelle aan den IJssel is een jaar werkloos en heeft al ruim 1200 keer gesolliciteerd. Hij stuurt niet alleen sollicitatiebrieven, maar prijst zich ook op vacaturesites veelvuldig aan bij werkgevers.                       

Baan van Croesdijk

Baan van Croesdijk

Zijn sollicitatie-offensief heeft Van Croesdijk nog geen werk opgeleverd. "Maar ik hoop nog steeds dat ik snel een baan vind", zegt de Capellenaar, die eerder als manager financiën in de automobielsector werkte en als controller voor kabelbedrijf Ziggo en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Leeftijd een probleem

Van Croesdijk (54) wordt gemiddeld drie keer per maand uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hij merkt echter dat zijn leeftijd door werkgevers als een groot probleem wordt gezien.

"Ik heb al een aantal keren bij de laatste twee kandidaten gezeten. Maar werkgevers kiezen dan toch voor de jongere sollicitant met minder ervaring dan ik", vertelt Van Croesdijk. "Ik heb ook al eens eerlijk te horen gekregen van een recruiter dat ik de beste kandidaat was, maar dat ik er als vijftigplusser maar niet van moest uitgaan dat de keuze op mij zou vallen."

Hij hoopt nu een baas te vinden die hem wel een kans wil geven en bereid is om over zijn leeftijd heen te stappen. "Ik zoek in heel Nederland naar een baan. En het salaris hoeft ook geen probleem zijn, want ik wil weer aan het werk."

Ondernemersfamilie

Van Croesdijk komt uit een ondernemersfamilie. Stilzitten is dan ook niets voor hem. "Mijn vader had drie winkels in Leiden en Voorburg, waarin ik altijd meehielp. Op mijn zeventiende ben ik begonnen aan mijn eigen loopbaan. Sindsdien heb ik in de avonduren ook regelmatig opleidingen gevolgd en ben ik altijd bezig geweest. Het liefste had ik dus gisteren alweer een baan."

Reacties kunt u hieronder kwijt of mail naar: b.van.croesdijk@gmail.com