Nieuws
1289633
Nieuws

Video

Bijzonder moment luipaard Bakari

Het gaat beter dan ooit met luipaard Bakari die begin deze maand vanuit Friesland verhuisde naar Zuid-Afrika. In Lionsrock, een reservaat voor wilde katten die uit gevangenschap komen, heeft hij een verblijf gekregen dat liefst honderd keer groter is dan voorheen.

Om te wennen aan zijn nieuwe omgeving zat Bakari de eerste weken na zijn verhuizing in de wat kleinere ruimte waar hij zijn eten krijgt. Maar afgelopen week was het dan echt zo ver en kon hij het hele terrein gaan verkennen.

Bakari’s verzorger Erin Timmer, van dierenwelzijnsorganisatie Stichting Vier Voeters, was getuige van het bijzondere moment. ,,Zo gauw de schuif openging liep hij zonder aarzelen naar het andere verblijf. Daar klom hij meteen in de eerste boom die hij tegenkwam. Ook de andere bomen verkende hij tot aan de top en hij kwam er ook weer moeiteloos uit. Heel mooi om te zien hoe instinctief dat ging.”

Meer lezen over Bakari’s reis naar Zuid-Afrika en de strijd die Vier Voeters voert tegen de trofeejacht op wilde dieren in gevangenschap? Lees vandaag in VRIJ de reportage van Katina Stavrianos die met Bakari meereisde naar Zuid-Afrika.

Zie ook:

- Bakari naar nieuw verblijf in Zuid-Afrika

- Goed begin Bakari in Zuid-Afrika