Nieuws/Binnenland
1289911
Binnenland

Snelweg tot 04.00 uur afgesloten

Ongeluk met vrachtwagens op A28: 3 gewonden

Amersfoort - UPDATE De A28 tussen Amersfoort en Utrecht is weer open. De snelweg werd donderdagavond vroeg afgesloten na een zwaar ongeval waar drie vrachtwagens bij betrokken waren. Dat gebeurde tussen Soesterberg en Den Dolder. De chauffeurs van de vrachtwagens raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

De weg was beschadigd en de ravage was groot. Het schoonmaken en repareren van de A28 heeft tot bijna half vijf vrijdagochtend geduurd.

Een van de vrachtwagens, een lege tankwagen, was gekanteld. De chauffeur zat bekneld in de cabine. Hij werd door de brandweer bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht. De twee andere chauffeurs werden al eerder naar een ziekenhuis vervoerd. De #A28 > Utrecht is helemaal DICHT vanaf Den Dolder. Ernstig ongeluk met diverse vrachtwagens (via RWS) pic.twitter.com/CVlsGS3I2M— VID (@vid) 24 november 2016 Er is GRIP 1 afgegeven voor het ongeluk op de #A28 bij Den Dolder. Weg blijft nog lange tijd DICHT https://t.co/NoEwfrzpCI— VID (@vid) 24 november 2016