Nieuws/Binnenland
1289975
Binnenland

Drukste avondspits in jaren

LIJNDEN - Het was donderdagavond op de Nederlandse snelwegen heel erg druk. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) gaat deze avondspits de boeken in als de drukste op de rijkswegen van dit jaar tot nu toe. Op het hoogtepunt rond 17.45 uur stond er op de snelwegen 618 kilometer file.

Sinds de VID begon in 2001 was een droge spits, dus zonder slecht weer met regen, nog niet zo druk. ,,Normaal is het alleen zo druk met regen of sneeuw'', aldus de verkeersdienst.

De drukte werd vooral veroorzaakt door meerdere ongelukken. Zo ging het onder meer fout op de A28 en op de A15. Mogelijk speelde de laagstaande zon een rol bij de ongelukken.

Op de A4 bij Leidschendam was er oponthoud door een politiecontrole. In de richting Amsterdam ontstond een file van 12 kilometer. In die file gebeurde ook nog eens een ongeluk.

Ook in het zuiden ging het mis. De A50 bij Sint-Oedenrode ging dicht omdat er een vrachtwagen geschaard was. Op de A73 bij Roermond kantelde een busje geladen met ananassen.

Rond half acht was de drukte flink afgenomen, maar met 50 kilometer file was het nog steeds druk. Vooral rond Utrecht en Rotterdam stond het nog vast.