Nieuws/Buitenland
1290053
Buitenland

Doden bij aanslag in Zuid-Turkse stad Adana

ADANA - Bij een bomaanslag in de zuidelijke Turkse stad Adana zijn donderdagochtend zeker twee mensen om het leven gekomen en meer dan dertig gewond geraakt. Dat hebben de gouverneur van de stad en de minister van Energiezaken, die voor een conferentie in Adana was, gezegd.

Een in een auto verborgen bom ontplofte op de parkeerplaats voor het kantoor van de gouverneur. De politie opende later het vuur op een verdachte bestelauto waarvan de bestuurder niet wilde stoppen. De bestuurder werd gewond afgevoerd met een ambulance, terwijl explosievenexperts het voertuig controleerden.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar minister van Arbeid Mehmet Muezzinoglu zei dat waarschijnlijk de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK erachter zat. Minister voor Europese Zaken Ömer Celik veroordeelde de ,,terreur'' en sprak van een ,,laffe aanslag''.

Turkije is in de afgelopen maanden meermalen getroffen door aanslagen van de PKK en de daarmee verbonden groep TAK. Andere aanslagen zijn gepleegd door de terreurmilitie Islamitische Staat.

. Big explosion near office building in the southern Turkish city of Adana, #Turkey (CNN turk) pic.twitter.com/NOsqZkzL0H— Amina (@aminahekmet) 24 november 2016